Czytam o
cukrzycy, uczę się o cukrzycy, wokół nas coraz jej więcej. Ponadto wiele osób
nawet nie wie, że już ma jakieś jej zalążki. Dlatego warto zacząć najpierw od
przyjrzenia się swoim produktom w kuchni. Bo cukrzyca, nie tylko rozwinie się
nam od dużej ilości cukru w diecie, ale masy innych czynników. Nie wspominając o
braku ruchu.
Można jednak zdrowo i pysznie zastąpić smaki, które
lubimy, a których skład niekoniecznie lubi nasze ciało. Na drugi rzut po maśle
orzechowym, do blendera trafiła mieszanka, z której powstała domowa nutella. W
smaku podobna, jednak bardziej czuć intensywny smak, cudownie uprażonych
orzechów laskowych i jest odpowiednio słodka. Struktura nie jest całkiem
kremowa, tylko lekko chropowata, zależy też jak dobry blender macie, to wtedy
można uzyskać. Dla mnie rewelacja i kolejny dowód na to, że trzeba mieć swój
rozum, wdrożyć dobre nawyki, zadbać o jakość i zawsze mieć pod ręką szczyptę
inspiracji...wiecej KLIKNIJ TUTAJ
alez pychota!
OdpowiedzUsuńzapraszam na faworki:)
Aleś TY mi smaka narobiła tymi faworkami, a ja mam tak rzadko okazję je jeść:(
Usuńmnie rowniez
Usuńno to do roboty!
UsuńZjeść to by się zjadło ale robić nie ma komu :P
UsuńRobota jak robota. Zawsze nam się nie chce;-)
UsuńPomyśl o tym smaku i konsystencji rozpływającej się w ustach:-) mmmmniammm...
UsuńPycha ;-)
OdpowiedzUsuńmniam mniam ;)
Usuńcoś dla mojego narzeczonego;)
OdpowiedzUsuńi dla mnie <3
Usuńmniami
UsuńDla mojego mężczyzny !
UsuńMMM, aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuń________________________________________
http://tanczace-mysli.blogspot.com/
o tak
Usuńo kurcze :) zrobię kiedyś :DD
OdpowiedzUsuńja tez ;)
Usuńja rowniez
UsuńZrobię po świętach. Zaczynam piec również muffiny o niskim IG. Niektóre można zrobić w parowarze;-)
UsuńApetycznie wygląda, muszę spróbować :))
OdpowiedzUsuńmmm... uwielbiam nutelle ♥
OdpowiedzUsuńTaka domowa na pewno jest przepyszna muszę kiedyś zrobić ;)
jakoś nie przepadam za takimi smarowidłami.
OdpowiedzUsuńIdealny zamiennik "zwyczajnej" Nutelli... Dla dzieciaków!
OdpowiedzUsuńUwielbiam nutellę.
OdpowiedzUsuńUwielbiam, ale te kcal są zabójcze, lepsze masło orzechowe :)
OdpowiedzUsuńJa wolę nutelle ze słoika, kiedyś próbowałam zrobić w domu, ale nie wyszła :C
OdpowiedzUsuń