czwartek, 27 lutego 2014

Domowa nutella u 'Taniec Smakow'

Czytam o cukrzycy, uczę się o cukrzycy, wokół nas coraz jej więcej. Ponadto wiele osób nawet nie wie, że już ma jakieś jej zalążki. Dlatego warto zacząć najpierw od przyjrzenia się swoim produktom w kuchni. Bo cukrzyca, nie tylko rozwinie się nam od dużej ilości cukru w diecie, ale masy innych czynników. Nie wspominając o braku ruchu. 
Można jednak zdrowo i pysznie zastąpić smaki, które lubimy, a których skład niekoniecznie lubi nasze ciało. Na drugi rzut po maśle orzechowym, do blendera trafiła mieszanka, z której powstała domowa nutella. W smaku podobna, jednak bardziej czuć intensywny smak, cudownie uprażonych orzechów laskowych i jest odpowiednio słodka. Struktura nie jest całkiem kremowa, tylko lekko chropowata, zależy też jak dobry blender macie, to wtedy można uzyskać. Dla mnie rewelacja i kolejny dowód na to, że trzeba mieć swój rozum, wdrożyć dobre nawyki, zadbać o jakość i zawsze mieć pod ręką szczyptę inspiracji...wiecej KLIKNIJ TUTAJ
 
 

26 komentarzy:

  1. alez pychota!

    zapraszam na faworki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aleś TY mi smaka narobiła tymi faworkami, a ja mam tak rzadko okazję je jeść:(

      Usuń
    2. Zjeść to by się zjadło ale robić nie ma komu :P

      Usuń
    3. Robota jak robota. Zawsze nam się nie chce;-)

      Usuń
    4. Pomyśl o tym smaku i konsystencji rozpływającej się w ustach:-) mmmmniammm...

      Usuń
  2. MMM, aż ślinka cieknie:)
    ________________________________________
    http://tanczace-mysli.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Zrobię po świętach. Zaczynam piec również muffiny o niskim IG. Niektóre można zrobić w parowarze;-)

      Usuń
  4. Apetycznie wygląda, muszę spróbować :))

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm... uwielbiam nutelle ♥
    Taka domowa na pewno jest przepyszna muszę kiedyś zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. jakoś nie przepadam za takimi smarowidłami.

    OdpowiedzUsuń
  7. Idealny zamiennik "zwyczajnej" Nutelli... Dla dzieciaków!

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam, ale te kcal są zabójcze, lepsze masło orzechowe :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja wolę nutelle ze słoika, kiedyś próbowałam zrobić w domu, ale nie wyszła :C

    OdpowiedzUsuń