Nareszcie długo wyczekiwana sobota. Specjalnie z tej
okazji pyszny koktajl z moim ukochanym Prosecco. Lekki, delikatnie słodki i z bąbelkami.
Przepis
(1 porcja)
50ml sok jabłkowy
20ml syrop z kwiatu dzikiego bzu
Prosecco
20ml syrop z kwiatu dzikiego bzu
Prosecco
1 truskawka
2 listki świeżej mięty
2 listki świeżej mięty
Wykonanie
Sok jabłkowy i syrop wymieszaj w shakerze razem z pokruszonym lodem. Schłodzoną
mieszankę wlej do podłużnego kieliszka i uzupełnij Prosecco.
Ozdób koktajl truskawką i listkami mięty.
Źródło: przepisy Waitrose
oj musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńoj tez tak pomyslalam
Usuńjest przepyszny! Sok z kwiatów dzikiego bzu znam, piłam i pijam i produkuję;-)
UsuńJak produkujesz, podaj przepis :)
UsuńMniam... mniam... aż ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuńi to bardzo :-)
Usuńpobudza apetyt...
Usuńwygląda zachęcająco :D
OdpowiedzUsuńtak rewelacja
Usuńile w nim witamin;-)
Usuńwygląda ładnie, ale nie wypiłabym ;)
OdpowiedzUsuńA ja jak najbardziej tak, może na przyszłej domówce go zrobię. ;D
Usuńz checia bym sprobowala
UsuńPiłam sok z kwiatów dzikiego bzu, czysty, i jest przesmaczny!
Usuńja nie lubię dzikiego bzu ;DD
Usuńbomba
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie wiem skąd wziąć pokruszony lód. :(
OdpowiedzUsuńZamrażasz w pojemniczkach na lód!
UsuńPiekne foto ;)
OdpowiedzUsuń