sobota, 31 sierpnia 2013

Prosecco i kwiat dzikiego bzu - Sobotni Koktajl

Nareszcie długo wyczekiwana sobota. Specjalnie z tej okazji pyszny koktajl z moim ukochanym Prosecco. Lekki, delikatnie słodki i z bąbelkami.
Przepis (1 porcja)
50ml sok jabłkowy
20ml
syrop z kwiatu dzikiego bzu
Prosecco
1 truskawka
2
listki świeżej mięty
Wykonanie
Sok jabłkowy i syrop wymieszaj w shakerze razem z pokruszonym lodem. Schłodzoną mieszankę wlej do podłużnego kieliszka i uzupełnij Prosecco.
Ozdób koktajl truskawką i listkami mięty.
 
 
Źródło: przepisy Waitrose

19 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. jest przepyszny! Sok z kwiatów dzikiego bzu znam, piłam i pijam i produkuję;-)

      Usuń
    2. Jak produkujesz, podaj przepis :)

      Usuń
  2. Mniam... mniam... aż ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda ładnie, ale nie wypiłabym ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja jak najbardziej tak, może na przyszłej domówce go zrobię. ;D

      Usuń
    2. Piłam sok z kwiatów dzikiego bzu, czysty, i jest przesmaczny!

      Usuń
    3. ja nie lubię dzikiego bzu ;DD

      Usuń
  4. Szkoda, że nie wiem skąd wziąć pokruszony lód. :(

    OdpowiedzUsuń